Gezocht: dames en heren voor slowpitch softbal (gemengd)

Wat is slowpitch softbal?

Deze attractieve variant van softbal wordt wereldwijd actief gespeeld. Slowpitch softbal richt zich vooral op spelplezier en met aangepaste regels is slow pitchsoftbal dan ook geschikt voor jong en oud. Slowpitch softbal focust zich voornamelijk op het leukste onderdeel van softbal, namelijk slaan. En om dit te bewerkstelligen wordt de bal onderhands en met een boogbal opgetost.

Ook in Nederland begint slowpitch softbal steeds populairder te worden. Het spelletje is geschikt voor ervaren en onervaren spelers en bovendien kan het tot op hoge leeftijd gespeeld worden.

Wedstrijden en toernooien

De KNBSB (de honk- en softbalbond) organiseert een kleine competitie van 6 wedstrijden voor de zomerstop en 4 wedstrijden na de zomerstop. De wedstrijden worden op een doordeweekse avond gespeeld, bijvoorbeeld op de trainingsavond. Tevens kan worden deelgenomen aan toernooien.

Zin om een keer mee te trainen? Laat dit even weten door een pb te sturen of een mail naar penningmeester@falcons.nl. We trainen op vrijdagavond op ons veld aan de Beginweg 3 in Lelystad