Lid worden

Proeftraining

Als je interesse hebt om lid te worden van onze vereniging of als je dochter of zoon interesse heeft in deze leuke sport dan is het altijd mogelijk om eerst 4 weken vrijblijvend mee te trainen. Daarna kun je beslissen of je lid wilt worden. Op de teampagina’s staat wanneer de trainingen zijn.

Indeling in een team gebeurt op basis van leeftijd. De leeftijdscategorieën zijn als volgt:

Leeftijd Team Opmerkingen
tot en met 9 jaar BeeBall voor jongens en meisjes gemengd
tot en met 12 jaar Pupillen voor jongens en meisjes gemengd
tot en met 15 jaar Aspiranten voor jongens en meisjes gemengd
tot en met 18 jaar Junioren voor jongens en meisjes gemengd
vanaf 18 jaar Senioren Honkbal voor jongens en meisjes gemengd
  Sofbal Slowpitch voor jongens en meisjes gemengd

Kleding en materiaal

Als je komt trainen is sportkleding met sportschoenen (gympen in de zaal, honkbalschoenen, voetbalschoenen of kunstgrasschoenen voor op het veld) voldoende. Een handschoen, helm en knuppel kun je lenen tijdens de trainingen. Als je besluit om lid te worden dan is het wel de bedoeling dat je een eigen handschoen aanschaft. Als je ook wedstrijden gaat spelen moet je een uniform aanschaffen. Meer informatie hierover vind je onder "Informatie - Wedstrijdkleding" op deze site.

Contributie

De contributie bestaat uit twee delen: de verenigingscontributie op basis van teamindeling en de bondscontributie op basis van leeftijd. Beide soorten contributie betaal je aan de vereniging. De KNBSB bepaalt elk jaar de hoogte van de bondscontributie. Betaling van de contributie gaat via automatische incasso en is mogelijk per jaar, per kwartaal of per maand. De bondscontributie wordt in mei geïnd.

De contributie voor 2020 bedraagt:

Verenigingscontributie Per jaar Per kwartaal Per maand
t/m 9 jaar € 156,00 € 39,00 € 13,00
10 t/m 17 jaar € 180,00 € 45,00 € 15,00
Softbal Slowpitch € 120,00 € 30,00 € 10,00
Senioren € 240,00 € 60,00 € 20,00
Bondscontributie  
t/m 9 jaar € 11,55
10 t/m 17 jaar € 31,90
Softbal Slowpitch € 37,95
Senioren € 72,80
Niet spelende leden € 19,00

Donateurs

Het is ook mogelijk om donateur te worden. De bijdrage voor donateurs is minimaal € 12,50 (binnen Lelystad) en € 25,00 (buiten Lelystad) Als je als donateur de vereniging wilt steunen kun je dit via een kort briefje of per mail aangeven bij de secretaris.

Lid worden Heb je besloten om lid te worden, vul dan dit inschrijfformulier in. Een lidmaatschap loopt van 1 januari tot 31 december.

Beëindiging lidmaatschap

Als je besluit om je lidmaatschap te beëindigen vinden we dat natuurlijk heel jammer. Houd bij het opzeggen rekening met een opzegtermijn van 4 weken voor het einde van het kalenderjaar.

Beëindiging van het lidmaatschap kan via dit uitschrijfformulier. Als je tijdens het kalenderjaar opzegt, ben je de contributie tot het einde van het kalenderjaar verschuldigd.